Toker FO

Syntynyt14.07.2016
Rotu, sukupuoliGotlanninruss, ori
Säkä123cm
Painoitus, tasoyleispainotus, He B, vaativa
OmistajaCalla, VRL-11247
KasvattajaFaodail Stud

Tokerista löytyy sitä usein kuultua russponin luonnetta. Ori omaa kiltin ja rakastavan luonteen säväyksellä temperamenttia ja omaa tahtoa, lujaa sellaista vieläpä. Helpoiten orin kiivas, persoonallinen luonne nousee esille niinä hetkinä, kun se ei saa tahtoansa läpi kuten vaikkapa ruoka-aikaan. Kovin se yrittää pomotella itselleen ruoat ensimmäisenä ja kun se ei saa niitä heti, se rupeaa kuopimaan ja viskomaan päätänsä samalla hermostuneesti puhisten. Kuitenkin heti kun heinäkärry osuu orin kohdalle, vastassa on lämminsydäminen pieni poniori joka odottaa karsinassaan rauhallisena korvat hörössä aivan kuin ei olisi hetki sitten yhtään jurnuttanut.

Hoitaessa Toker osaa olla paikoillaan, mutta hieman päivästä riippuen se saattaa kokeilla hoitajansa sietorajaa ja seilaa ympäriinsä niin paljon kuin riimunaru antaa myöden ja onneksi se tekee sitä nykyään vain harvoin. Ori on omista touhuistaan huolimatta kiltti eikä sitä tarvitse pelätä tippaakaan. Kaviot se nostaa helposti ja antaa myös laittaa kaikki varusteet vaikka toisinaan maha saattaakin aavistuksen pullistua satulavyötä laittaessa. Taluttaessa Toker osaa halutessaan olla varsinainen riesa, mutta haluaako se olla sitä riippuu täysin taluttajasta. Mikäli taluttaja pomottaa oria jatkuvasti, väistättää sitä, pysähtelee tai kiskoo eteenpäin niin voi olla varma, että ori antaa takaisin eikä edes samalla mitalla vaan isolla kauhallisella. Rennon taluttajan kanssa joka ei turhia käskyttele ori kulkee nätisti vierellä ja vaikka toisinaan se innostuisi steppailemaan tammoja kohdatessa niin se pysyy poissa taluttajan varpailta.

Valjakkoajossa Toker on elementissään ja se nauttii aidosti saadessaan vetää kärryjä. Ori soveltuu tasaisesti jokaiseen osakokeeseen sillä se on tarkka, kestävä ja avuille herkkä. Se liikkuu ketterästi ja rehellisesti ohjastajaa kuunnellen. Ajon lisäksi Toker on koulutettu ratsuhevoseksi jonka kanssa tehdään helpon tason kouluhommia. Ratsuna ori on reaktiivisempi kuin ajettaessa ja se tarvitsee napakan ratsastajan vaikka ei nyt kauhean vaativa olekkaan. Vauhtia orilla kuitenkin riittää ja työmoraali on kohdallaan. Se kuuntelee nöyränä ratsastajaa joka pystyy pitämään orin pohkeidensa ympärillä koko ratsastuksen ajan eikä unohdu satulaan haaveilemaan. Virheitä Toker antaa anteeksi, mutta ei lähde itse niitä korjaamaan vaan ristiriitaisilla tai osaamattomilla avuilla orin saa kulkemaan mutkalla niin kauan kunnes itse korjaa apunsa.

Kisoissa ori nauttii huomiosta ja toisinaan tuntuu jopa kerjäävän sitä kuuluvilla hirnahduksillaan. Lämmittelyissä tämän tapa saattaa alkuun häiritä ja orin vertyminen on hitaampaa sillä se keskittyy johonkin muuhun, mutta muutamalla napakalla komennuksella sen saa keskittymään työskentelyyn. Varsinaisessa suorituksessa Toker ei enään piittaa mitä ympärillä tapahtuu jos ratsastaja tai ajaja on saanut sen hyvin kuulolle.i. A.D. Severus
ii. Quizle
iii. Expections
iie. Olena
ie. Rendahl Saga
iei. Edvin Blix
iee. Vinlunds Nelly
e. A.D. Torún
ei. VIR MVA Ch Tomás
VSN Ch, KTK-II
eii. Gilpert
eie. Tiny Bomlund
ee. Ch Milla Monaden
eei. Mickel
eee. Moa Monaden
Tämä on virtuaalihevonen / This is a SIM game horse
ulkoasu © Cery 2016 muokkaus Calla kuva © Suomen HipposFaodail