Rjelgrimm FO

Syntynyt23.08.2016
Rotu, sukupuoliVuonohevonen, tamma
Säkä142cm
Painoitus, tasoyleispainotus, Va A, vaativa
OmistajaCalla, VRL-11247
KasvattajaFaodail Stud


Rjelgrimm on koulu- ja valjakkopainotteinen vaativan tason kisahevonen, jonka kanssa ei vauhtia ja vaarallisia tilanteita puutu! Mikään pahansuopa ei tamma kuitenkaan ole, sen kanssa nyt vain sattuu aina tapahtumaan kaikenlaista, etenkin kotiolosuhteissa.. Perusluonteeltaan neiti on helppo ja kiltti poni, mutta sen kanssa saa kyllä hieman olla varuillaan aina puuhatessa, koska kolttoset eivät koskaan lopu sillä takataskusta. Hoitaessa se on kiltti, mutta mikäli ei halua jahdata tammaa pitkin lääniä, kannattaa joko se tai ovi sitoa hyvin kiinni. Mikäli hoitotuokio tuppaa venymään pitkäksi ei huolta, sillä Rjelgrimm on varmasti keksinyt jo yhtä sun toista mukavaa ajanvietettä itselleen siksi aikaa.

Lempparitemppuja sillä ovat harjalaatikon levittely karsinaan, solmujen avaaminen, puseron riisuminen vetoketjulla tai lippiksen heittely. Jekkuilijan olemuksen omaava tamma on varsinkin tallin nuorempien kävijöiden suosiossa ja viikoittain keräännytäänkin puhumaan siitä mitä "hauskaa" tamma on tällä viikolla keksinytkään. Pohjimmiltaan Rjelgrimm on kuitenkin herttainen halinalle, joka rakastaa pusuttelua ja harjaustuokiota, kävelyretkiä metsään ja piknik-retkiä, etenkin jos sille on varattu omat eväät mukaan. Taluttaessa tamma on kiltti, mutta tarhasta hakemiseen voi kulua hetki jos toinenkin. Yleensä vanha kunnon kikka juoksuttaa tammaa hetkinen tarhaa ympäri tehoaa ja seuraavalla kerralla se tarjoaa jo armopaloja. Hoitotoimenpiteissä tamma on helppo, samoin varustaessa. Laitumelta hakiessa kannattaa suosiolla varautua kauraämpärillä ellei halua koko päivää viettää sen kiinni saamiseksi.. Kilpailupaikoilla ja muissa uusissa paikoissa tamma on rento, eikä turhia hötkyile isostakaan ihmisvilinästä. Se on varma lastautuja ja menee traileriin myös yksin.

Rjelgrimm on ratsuna melkein pomminvarma, reipas ja kuuliainen. Se on herkkä avuille, etenkin ohjasavuille, muttei hermostu aloittelijoiden virheistä. Se on nöyrä lajista riippumatta ja omaa erinomaisen työmotivaation satoi tai paistoi, mikäli ei tarhasta hakemisesta puhuta... Pehmeäaskelinen neiti on varma valinta ilman satulaa ratsastukseen tai pitkälle vaellukselle. Sillä voi myös kokeilla vikellystä ja tamma rakastaa hevosleikkejä ratsain! Se myös tykkää pelata hevosjalkapalloa ja heittelee omaksi ilokseen hevospalloakin tarhassa tai dippaa sitä katsojien iloksi vesisaaviin. Rjelgrimm on esteillä vähemmän kokenut, mutta suorittaa kyllä pienet hypyt niin kentällä kuin maastossa reippaasti ja pelottomasti.

Veteenmenokin onnistuu valjakkoajossa hyvin, vaikkei Rjelgrimm erityisemmin vesileikeistä tykkääkään uittaessa tai pesuilla. Tuntien jälkeen se on kylläkin tyytyväinen saadessaan kylmän vesisuihkun niskaansa. Maastossa tamma on erittäin luotettava ja sen kanssa uskaltaa välikäynnit ottaa sielläkin pitkin ohjin. Pelästyessäänkin se on pomminvarma, eikä loikkaa minnekään tai kuskaa kotiin. Ennemmin se jää paikalleen steppaamaan ja odottaa ohjeita ratsastajalta. Se ei myöskään välitä kovasta tuulesta ja on yhtä luotettava pellolla kuin kentällä. Se on ensiluokkainen kaveri valjakkoajon harjoitteluun ja opettaa aloittelijoille lajista yhtä ja toista pienessä ajassa. Valjakkoajossa tamma toimii niin yksilö- kuin parivaljakossa. © Jannica


i. Derian Hemming
ii. Hattifnatt
iii. Fryktløs Ian
iie. Mymlen
ie. Glimrende Greta
ERJ-II
iei. Danhy
iee. Glimrende Brisingamen
e. Sagavik Halfrida
ei. Bråkmaker
KTK-III
eii. Worst-Case
eie. Spinkel Liv
ee. Raitalan Alina
eei. Håkon Jarl
eee. Synnøve




Tämä on virtuaalihevonen / This is a SIM game horse
ulkoasu © Cery 2016 muokkaus Calla kuva © Suomen Hippos



Faodail