Brynhild Ulvgjest

VH15-017-0605

Syntynyt13.12.2015
Rotu, sukupuoliVuonohevonen, ori
Säkä148cm
Painoitus, tasovaljakkopainotus, vaikea
OmistajaCalla, VRL-11247
KasvattajaBrynhild

Ulle on järkevä ori joka on opetettu varsasta pitäen hyville tavoille, mutta jokaisen orin tapaan myös tällä tapauksella hormonit voivat toisinaan ottaa vallan, erityisesti silloin jos lähellä on tammoja. Toisista oreista Ulle ei taas juurikaan piittaa, se on aika hyvin omanarvonsa tunteva eikä koe tarvetta uhitella muille ellei toinen ori sitten tule isottelemaan sille, silloin se kyllä antaa kuulua takaisin. Ullea on helppo käsitellä niin taluttaessa kuin hoitaessakin ja se nauttii suuresti saamastaan huomiosta sekä rapsutuksista. Harjatessa sekä kengittäessä ori seisoo jämäkästi paikoillaan, joskus jopa niin jämäkästi ettei kaviot meinaa millään nousta vaikka kuinka pyytäisi. Varustaminen käy helpommin kuin kavioiden puhdistus eikä Ulle temppuile niiden laitossa. Taluttaessa ori mielellään pitää pienen etäisyyden taluttajaansa, se ei mielellään änkeä iholle tai kulje kylki kyljessä. Se kävelee rauhallisesti ja toisinaan saattaa jämähtää katselemaan maisemia tai herkullisia ruohotupsuja maasta, mutta pienellä kehotuksella se jatkaa matkaa eteenpäin.

Valjakkoajoon painotettu ori viihtyy hyvin valjakkokärryjen edessä ja tekee töitä nöyränä. Se liikkuu varmana, kevyin ja matkaavoittavin askelin eikä epäröi kouluosuuden erikoisesteidenkään kohdalla. Ehdottomasti paras askellaji Ullella on ravi missä sen takaosakin työskentelee aktiivisena ja vahvana työntäen liikettä eteenpäin. Parhaimmillaan ori on ehdottomasti kouluosuudessa kun puolestaan kestävyysosuudelle olisi parannettavaa. Ori on tekemisistään ja liikkeistään tarkka, mutta kestävyysosduudella sillä ei mielenkiinto riitä aina ihan loppuun saakka.

Kuljetukseen ja kilpailutilanteisiin ori osaa suhtautua suorastaan kylmäpäisesti eikä juurikaan välitä muuttuneesta tilanteesta. Hieman se alkuun saattaa katsella missäs sitä nyt ollaan, mutta ei käytä enempää energiaa tai aikaa asian tutkimiseen. Hyvän sopeutuvuuden vuoksi Ullen kanssa onkin helppo tehdä vaikka hieman pidempiäkin reissuja.i. Ulfhvatr
ii. Udmund iii. Unnvald Søren
iie. Sognhilde
ie. Sogards Juli iei. Vefrød
iee. Jorlaug Edna
e. Briefa SWE
ei. Ackord eii. Brunte
eie. Enveten
ee. Skimmel eei. Heroisk
eee. Bekant
Tämä on virtuaalihevonen / This is a SIM game horse
ulkoasu © Cery 2016 muokkaus Calla kuva © Suomen HipposFaodail