Botajr FO

Syntynyt13.08.2016
Rotu, sukupuoliGotlanninruss, ori
Säkä126cm
Painoitus, tasoyleispainotus, He B, noviisi
OmistajaCalla, VRL-11247
KasvattajaFaodail Stud

Botajr tai kuten kotona kutsutaan, Bo, on hyväkäytöksinen ja selväpäinen poniori joka nauttii pitkistä harjaushetkistä sekä vauhdikkaista maastolenkeistä. Ei varsinaisessa työnteossakaan mitään vikaa ole ja ori lähtee varsin mielellään ajettavaksi tai koulurusetteja vääntämään, mutta eniten se kuitenkin innostuu hetkistä kun pitkällä maastopolulla ratsastaja antaa laukka-avut ja samalla myötää ohjista.

Hoitaessa Bo seisoo kiltisti paikoillaan ja nauttii vain harjan vedoista samalla päätänsä rennosti roikottaen. Ainoastaan toiset hevoset ja ruoka saavat orin havahtumaan hetkeen ja ryhdistäytymään täyteen komeuteensa. Kaviot ori nostaa pyynnöstä eikä varusteidenkaan laitto tuota ongelmia. Taluttaessa ori pysyy käsissä vaikka tarkkaavaisena katseleekin ympärilleen ja hörisee mahdollisille lähistöllä oleville tammoille. Se saattaa toisinaan myös steppailla, mutta pysyy kuitenkin taluttajan vierellä niin, että riimunarua ei tarvitse kiskoa kireelle. Tarhaan ori menee kiireellä, mutta pois tullessa se mieluiten ensin juoksuttaa hakijaansa hetken ennen kuin antaa ottaa kiinni ja sitten seuraa tätä kaikessa rauhassa.

Ratsastaessa ori vaatii ratsastajaltaan tarkkaavaisuutta sillä Bo mielellään kiihdyttelee jos vain saa siihen tilaisuuden, mutta ei kuitenkaan lähde alta vaan salakavalasti lisää nopeutta mikä ei aina ole toivottua tietyissä tehtävissä. Luonnostaan reippaasta tahdista voi toisinaan olla myös hyötyäkin kuten esimerkiksi askellajien lisäyksissä missä ori onkin suorastaan elementissään ja se vieläpä nauttii niistä. Tomeran ratsastajan alla Bo kulkee kuuliaisesti ja sen askeleet ovat säännöllisiä sekä lennokkaita. Luonnollinen eteenpäinpyrkimys pysyy yllä läpi ratsastuksen ja myös takaosan työskentely toimii hyvin. Orin liike on tasaista ja pehmeää minkä vuoksi sen kyydissä kelpaa istua.

Valjakkoajossa Bo on parhaimmillaan koulukokeissa, mutta suoriutuu hyvin myös tarkkuus- ja kestävyysosuuksista. Etenkin koulukokeiden kaarevat ajoreitit tuntuvat olevan orin mieleen ja ne onnistuvat sekä käynnissä että ravissa, myös lisäyksen kera. Valjakkoponina ori ei tee samantyyppisiä kiihdytyksiä kuin satula selässä vaan se pysyy liikkeessä tasaisen tahdikkaasti. Viimeistään ajossa huomaa kuinka hyvän keskittymiskyvyn poni omaa ja korkeasta työmoraalista ei ole epäilystäkään.

Traileriin tai jopa isompaan hevosautoon lastaaminen on ongelmatonta eikä ori ota stressiä pidemmästäkään matkustamisesta kunhan ruokatarjoilu pelaa. Kilpailupaikoilla Bo on alkuun valppaampi ja se kulkee taluttaessa huomattavasti reippaammin mitä kotona, mutta ei kuitenkaan sätkyile turhia tai keksi omiaan. Kilpailuareena on sille vain yksi kenttä muiden joukossa eikä erilaiset äänetkään keskeytä orin suoritukseen keskittymistä.i. Ragnvald
ii. Sommarnattens Lejonhjärtä
iii. Till Glädje SWE
iie. Fröken Julie
ie. Verdus Era
iei. Lihte Era
iee. Sibirien Lysa
e. A.D. Torún
ei. VIR MVA Ch Tomás
VSN Ch, KTK-II
eii. Gilpert
eie. Tiny Bomlund
ee. Ch Milla Monaden
eei. Mickel
eee. Moa Monaden
Tämä on virtuaalihevonen / This is a SIM game horse
ulkoasu © Cery 2016 muokkaus Calla kuva © Suomen HipposFaodail